Crowdfunding voor clubs kan gebruikt worden om geld voor je vereniging op te halen. Dit kunnen donaties zijn, maar ook obligaties en zelfs een combinatie van beiden.

Crowdfunding op basis van donaties

Bij crowdfunding op basis van donaties haal je via het crowdfundingplatform donaties op en kan je in ruil hiervoor een tegenprestatie beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld een naamsvermelding op de nieuwe bar, of een advertentie op het tv-scherm in de kantine. Bij crowdfunding op basis van donaties hoeft de vereniging het geld niet terug te betalen. Er is sprake van giften. Via het platform worden alle giften via iDEAL opgehaald en automatisch geregistreerd. Dit scheelt heel veel werk en tijd. Er kan al gedoneerd worden vanaf € 5,-.

Voorbeelden van succesvolle donatiecampagnes vind je hier.

Crowdfunding op basis van obligaties

Bij crowdfunding op basis van obligaties lenen de obligatiehouders geld aan de vereniging. Dankzij een fiscale constructie kan dit heel voordelig zijn voor een vereniging én de obligatiehouders. De vereniging kan rentevrij lenen terwijl de obligatiehouder toch een mooi rendement haalt. Wil je precies weten hoe obligatiecrowdfunding werkt en hoe de fiscale voordelen in elkaar zitten neem dan contact met ons.

Via ons platform kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een obligatie. Ook hier is het proces helemaal geautomatiseerd. Verder stellen wij alle documentatie en voorbeeldcontracten ter beschikking. Dit scheelt heel veel uitzoekwerk en een hoge rekening van de notaris of het advocatenkantoor en, belangrijker, alles is goed geregeld.

Wist je dat HC Cartouche via obligaties binnen 3 dagen meer dan € 140.000 ophaalde met obligatiecrowdfunding? Klik hier voor dit crowdfundingplatform

Vraag direct een eigen crowdfundingplatform aan!