Inmiddels zijn al veel partijen succesvol met Crowdfunding voor Clubs. Hierbij een paar voorbeelden:

VMHC Cartouche

VMHC Cartouche was de eerste vereniging die een crowdfundingcampagne startte op basis van obligaties. Het bleek een groot succes. Al in het eerste weekend werd € 140.000,- van de gewenste € 300.000,- voor de zaalhockeyhal en het scorebord opgehaald. Na de 2 weken durende campagne stond het totaal van alle inschrijvingen op € 466.000,-. De campagne was een ongekend succes en de KNHB nam dit als voorbeeld voor andere clubs.

Klik hier voor de website van VMHC Cartouche
Klik hier voor de crowdfundingpagina van VMHC Cartouche

Crowdfunding Cartouche Het Krantje Leidschendam

Artikel uit “Het Krantje” uit Leidschendam (http://www.hetkrantje-online.nl/).

VMHC CartoucheTotaal € 466.000,- aan toezeggingenCrowdfundingplatform VMHC Cartouche
SV de Valleivogels

CROWDFUNDING BIJ SV DE VALLEIVOGELS: ‘HET WÉRKT!’

SV De Valleivogels won door het behalen van de derde plek bij de verkiezing van de Leukste Amateurclub van Nederland van Radio 538 een jaar lang gratis Crowdfunding voor amateurverenigingen en ging met dit nieuwe fenomeen aan de slag. Het resultaat is indrukwekkend: € 11.000,- voor de financiering van een terrasoverkapping.

De KNVB publiceerde een interview met de iniatiefnemer. Klik hier voor dit leuke interview

SV de ValleivogelsDieter van Essen
R.K.S.U. Okeanos

Op 22 maart 2016 om 13.30uur lanceerde Okeanos haar crowdfundingcampagne voor nieuwe barkrukken. Om  14.49uur was het doel van € 1000,-  al bereikt. Eigenlijk voor de promotie goed en wel begonnen was. Een absoluut crowdfundingrecord!

Klik hier voor het crowdfundingplatform van Okeanos

R.K.S.U. OkeanosCrowdfundingdoel in 69 minuten bereikt
 Schaakclub Haren

Ons eeuwfeest op 5 september was een groot succes. We zijn vereerd met een Koninklijke Erepenning en we hebben
het beeld onthuld en nog belangrijker: door de vele giften hebben we het streefbedrag van onze crowdfundingcampagne gehaald! 

Crowdfunding voor clubs, bedankt voor de goede samenwerking!

Schaakclub Haren€ 2500 voor beeld van twee schakersCrowdfundingplatform Schaakclub Haren
Nederlands Beach Frisbee Team

Het Nederlands Beach Frisbee Team had zich voor het WK in Dubai gekwalificeerd. Geweldig natuurlijk! Maar dat kost wel geld. Er was totaal € 20.000,- nodig en omdat de teamleden (16) studenten zijn konden ze dat onmogelijk zelf ophoesten. Ze kwamen bij SponsorVisie om een hoofdsponsor te vinden. Maar hoe doe je dat? De sport Frisbee kent maar 1800 actieve beoefenaars in Nederland en is relatief onbekend. Geen gemakkelijke opgave dus, maar is was een oplossing: Crowdfunding! Het doel van de crowdfundingcampagne met slimme tegenprestaties en leuke activiteiten was niet alleen direct geld ophalen, maar ook om aandacht te vragen en in de media te komen. Dan weet je nooit wat er precies kan gebeuren. En zo geschiedde. Uiteindelijk kregen ze een interview in het 3FM Journaal en kregen ze de gevraagde exposure! Het resultaat: een hoofdsponsor: Yellowbrick. Gevolg het team kon naar het WK en behaalde daar een respectabele 9e plaats! Geweldig toch?

Klik hier voor het crowdfundingplatform

Klik hier voor de Facebookpagina

Nederlands Beach Frisbee TeamResultaat: € 8.500,-, veel publiciteit en een hoofdsponsorCrowdfundingcampagne NBFT
Crowdfunding nieuwe boot A.U.S.R. Orca

Roeivereniging Orca had de pech dat een van de boten tijden een windhoos van de trailer afwaaide. Geld voor een nieuwe boot was er niet. De oplossing: Crowdfunding. Het resultaat was verbijsterend. Binnen 1 dag was al € 850,- opgehaald. Slimme activiteiten zoals de veiling van stukken van de oude boot zullen er voor zorgen dat de gewenste € 2.000,- zeker gehaald wordt!

Klik hier voor de crowdfundingpagina

Klik hier voor de website van Orca

Crowdfunding nieuwe boot A.U.S.R. Orca € 850 opgehaald binnen 1 dagCrowdfundingpagina ORCA
VV Dongen

“Wij zijn SUPER blij met het behaalde resultaat van bijna € 18.000,-. Een bedrag wat bijeen gebracht is door ludieke, leuke en bijzondere acties door onze leden, jong en oud.” 

Angela Jansens
voorzitter VV Dongen

Klik hier voor een bericht op de website van VV Dongen
Klik hier voor de crowdfundingpagina van VV Dongen

VV Dongen€ 17.787,45 voor verbouwing kleedkamers
MHC Fletiomare

“De aanleg van ons nieuwe waterveld is begonnen. Met onze crowdfundingacties  haalden we bijna ons doelbedrag van € 65.000,- op.” 

Klik hier voor een bericht op de website van MHC Fletiomare
Klik hier voor de crowdfundingpagina van MHC Fletiomare

MHC FletiomareHaalde meer dan €63.000,- aan donaties op voor het nieuwe waterveld
TOS-Actief

Merk de Grotenhuis – initiatiefnemer crowdfundingcampagne:”Door onze ‘doelpunten sponsor actie’ te koppelen aan de crowdfund pagina konden we heel makkelijk veel mensen geld laten storten zonder dat onze penningmeester hier extra werk aan heeft. Velen volgden de tussenstand op het platform met grote spanning; wie mocht er bubbelvoetballen? De gesponsorde prijs voor het team met het hoogste ingezamelde bedrag!
Al met al was de actie een groot succes. Door de crowd te gebruiken zie je echt dat heel veel kleine beetjes samen optellen tot iets groots en dit ook nog eens weinig moeite kost om te organiseren’.

Klik hier voor de crowdfundingpagina van TOS-actief

TOS-ActiefMeer dan € 3.400,- opgehaald voor trainingsmaterialen