Presentatie of workshop crowdfunding

Fondsenwerving en financiering is veranderd. Steeds vaker worden bedrijven, nieuwe producten en creatieve projecten niet meer door één of enkele partijen gefinancierd, maar door een grote groep: Crowdfunding.

Crowdfunding groeit exponentieel. En het biedt ook kansen voor lokale organisaties. Maar het is een misvatting dat het ophalen van geld via crowdfunding eenvoudig is. Er is een gedegen plan voor nodig.

  • Wat is Crowdfunding en wat bepaalt het succes?
  • Waarom biedt Crowdfunding ook voor jouw organisatie een kans?
  • Hoe zet je Crowdfunding effectief in binnen jouw organisatie?

Op deze en nog veel meer vragen geeft Peter van Baak tijden een presentatie of workshop crowdfunding antwoord. Na afloop van de avond lopen de deelnemers de zaal uit met alle inspiratie die nodig is om zelf met crowdfunding aan de gang te gaan.

Heeft u interesse in een workshop of presentatie over crowdfunding op uw congres of evenement? Neem dan contact met ons op.

 

Op 23 juni heeft Peter van Baak in kader van Open Club Limburg Crowdfunding een workshop verzorgt over crowdfunding aan 8 concrete projecten die opzoek zijn naar nieuwe financieringsmiddelen. Door de kleinschalige opzet was er veel ruimte voor overleg, vragen en interactie met Peter en tussen de deelnemers onderling waardoor een aantal initiatieven geholpen zijn met  het vormgeven van hun eerste ideeën rond een crowdfundingcampagne. De vele voorbeelden en het stappenplan hebben de deelnemers geholpen om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal met crowdfunding kunt doen en hoe ze zelf de eerste stappen kunnen zetten.  De workshop is door de deelnemers met een 8,5 beoordeeld.

Cristan Segers
Cristan SegersSenior Adviseur - Huis voor de Sport Limburg

Donderdag 29 januari 2015 vond het 1e Mini-sportcongres in Velsen plaats. Ca. 100 sportverenigingen, buurtsportcoaches en andere partijen uit de sportwereld waren aanwezig op deze avond. Peter van Baak , SponsorVisie, was de laatste spreker. Hij gaf een boeiende presentatie van ongeveer 1 uur over vernieuwende mogelijkheden in (sport)sponsoring en crowdfunding. Door de inspiratiesessie van Peter, met leuke praktijkvoorbeelden en filmpjes,  hebben de sportverenigingen diverse ideeën verkregen over de mogelijkheden binnen de sportvereniging. Vol enthousiasme bracht Peter zijn uitgebreide kennis op een duidelijke manier over en was vooral erg inspirerend en vernieuwend voor de aanwezige gasten.

Gemiddeld cijfer algemeen incl presentatie: 8,5

Kick de Groot
Kick de GrootGemeente VelsenGemeente Velsen
Tijdens ons mini-sportcongres waren 50 vrijwilligers, bestuursleden van sportverenigingen uit Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht aanwezig. Workshopleider en presenter was Peter van Baak van Sponsorvisie. Op enerverende wijze loodste Peter de deelnemers door het land van sponsormogelijkheden en crowdfunding. Heel veel praktijkvoorbeelden kregen de bezoekers te horen. Enthousiast, gemotiveerd voor actie, werd de avond afgesloten. Uit de evaluatie blijkt, dat de avond succesvol was: Gemiddeld algemeen cijfer: 8, presentatie Peter van Baak: 8.
Heidy van Dam
Heidy van DamSportconsulent Gemeente Papendrecht

Peter van Baak, specialist in breedtesportsponsoring en crowdfunding

Peter van Baak geeft Presentatie Sponsoring in de breedtesport
Peter van Baak, mede-oprichter van SponsorVisie, Crowdfunding voor Clubs en AdsToSport, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen.

Peter verzorgde al talloze presentaties en workshops voor sportbonden zoals de  KNVB, het Nederlands Handbal Verbond en de Atletiekunie en diverse gemeentes, zoals Zoetermeer, Den Haag, Den Bosch en Nieuwkoop. Voor de Atletiekunie, KNWU en de KNRB verzorgde hij workshops specifiek over crowdfunding.

De workshop crowdfunding die hij namens ING voor de KNVB Kennisavonden heeft verzorgd werd door de deelnemers gemiddeld met een 8,5 beoordeeld.

Een presentatie van of een workshop door Peter van Baak?

Bent u geïnteresseerd in een presentatie van of een workshop over sponsoring door Peter van Baak? Neem dan contact op over de mogelijkheden.