logo
ing
logo
Beach Soccer Bond Nederland
ing

De oorsprong

Oorspronkelijk is het Beach Soccer geboren op de stranden van de Copacabana, Rio de Janeiro. Het voetballen op het zand verspreidde zich al snel over de hele wereld en werd gezien als de perfecte recreatieve sport voor voetballiefhebbers. Pas in de jaren ‘90 werden er, voor deze populaire

sport, officiële spelregels ontwikkeld door Beach Soccer Worldwide. Beach Soccer wordt nu gezien als de meest opwindende en dynamische beachsport. Met een aantal hoogtepunten waaronder het Europees- en wereldkampioenschap. Het Beach Soccer is wereldwijd de grootste beachsport.

In Nederland werd in 1996 het Beach Soccer geïntroduceerd. Tot 2008 werd het Beach Soccer in Nederland georganiseerd als evenement. Vanaf 2008 werd het Beach Soccer niet alleen gezien als evenement maar meer als sport. Een sport die op termijn Olympisch kan worden. Nederland werd vanaf dit moment ook vertegenwoordigd door haar nationale teams op internationale toernooien/evenementen.

In de periode van 2008-2016 maakte het Beach Soccer qua structuur een grote stap voorwaarts in Nederland. Er kwam een nationale competitie (Eredivisie) voor mannen en vrouwen. Landelijk kwamen er steeds meer permanente locaties waar Beach Soccer gespeeld wordt, zowel indoor als outdoor. Het aantal actieve deelnemers groeit al jaren, zowel onder volwassenen als bij de jeugd.

Wie zijn wij?

Beach Soccer Bond Nederland (BSBN) is in 2014 opgericht nadat het eerder vanaf 2004 onder de naam Stichting Holland Beach Soccer het Beach Soccer in Nederland heeft georganiseerd. BSBN is sinds 2014 als enige verantwoordelijk voor het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer en de afvaardiging van de nationale teams naar internationale toernooien/wedstrijden.

BSBN heeft een intensieve samenwerking met Beach Soccer Worldwide (BSWW) en heeft bij BSWW/FIFA de internationale rechten namens Nederland om nationale teams en clubs af te vaardigen bij internationale toernooien/evenementen.

In 2016 is er een convenant getekend tussen BSBN en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) om samen de sport Beach Soccer naar een hoger plan te tillen. Eén onderdeel van het convenant is dat de nationale teams onder het logo van de KNVB afgevaardigd worden naar

internationale toernooien/evenementen. Door het ondertekenen van het convenant is het Beach Soccer ook binnen het NOC*NSF vertegenwoordigd

Wilt u een donatie doen?

Volg deze stappen:
1. Kies een campagne
2. Klik op: doneer nu
3. Kies het bedrag en welke beloning je wilt ontvangen
4. Vul je gegevens in
5. Betaal met iDEAL
6. Je ontvangt binnen 24 uur een email ter bevestiging (controleer eventueel je spam mailbox)

Wilt u een ambassadeur steunen?

Volg deze stappen:
1. Kies een campagne
2. Klik op: doneer nu
3. Kies een ambassadeur
4. Kies het bedrag en welke beloning je wilt ontvangen
5. Vul je gegevens in
6. Betaal met iDEAL
7. Je ontvangt binnen 24 uur een email ter bevestiging (controleer eventueel je spam mailbox)

 

Campagnes

Totaal opgebracht: € 725,50
Aantal donaties: 24
Aantal Campagnes: 0

Top Ambassadeurs

Er zijn (nog) geen Ambassadeurs.