logo
   Let op: Campagne is afgelopen. U kunt niet meer doneren.
€ 236 000,00 /€ 400 000,00
59%
Obligatiewaarde: € 1 000,00
Toezeggingen: 29
Start: 30-06-2017
Delen:

Obligaties

Datum Bedrag Deelnemer Opmerking
14-12 € 15 000,00 anoniem
14-12 € 25 000,00 anoniem
31-08 € 5 000,00 anoniem

Het doel is om HC Tilburg aan een eigen zaalhockeyhal te helpen! Help je ook mee om dit mogelijk te maken door een lening aan de club te verstrekken? Dan profiteer je zelf ook nog van een aantrekkelijk rendement! Meedoen kan via deze link vanaf € 1000, Via een andere link kun je al meedoen met € 500.


Drie verschillende leningsvormen


 Je hebt meer keuzes, die voor jou een positief rendement opleveren en tevens de vereniging vooruit helpen:  


  • Een obligatielening met een rente van 4%, looptijd 10 jaar en uitloting vanaf het zesde jaar. Deze lening wordt gecombineerd met een schenking gelijk aan het rentebedrag gedurende 5 jaar. Omdat je deze schenking in mindering mag brengen op je belastbaar inkomen, kan je netto rendement 2.2% per jaar bedragen

  • Een lening met een rente van 6%, looptijd 10 jaar en aflossing ineens aan het einde van de looptijd. Ook deze lening wordt gecombineerd met een schenking gelijk aan het rentebedrag gedurende de gehele looptijd. Je netto rendement kan dan oplopen tot 3.1% per jaar

  • Een achtergestelde lening waarbij je jaarlijks de aflossing aan de vereniging schenkt. De looptijd is wederom 10 jaar en er wordt jaarlijks 10% afgelost. Je krijgt 10% rente, zodat je per saldo een positief rendement van 0.7% per jaar kunt behalen. Voor de vereniging is dit de meest gunstige vorm van financieren. 

Soms kunnen deelnemers geen goede keuze maken tussen de drie opties en vragen ons wat de beste optie is. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven daarom ook geen advies, maar kunnen wel wat verschillen op een rij zetten. 


Voor de vereniging is optie 3 de meest gunstige, omdat per saldo een deel van de lening door de fiscale constructie in een donatie wordt omgezet.


Voor de verstrekker is het een keuze. Wat is belangrijker: rendement of beschikking hebben over liquiditeiten?


In optie 1 starten de aflossingen vanaf het zesde jaar en ontstaat er dan een kasstroom van ruim €200 per jaar.
In optie 2 ontvang je jaarlijks alleen het belastingvoordeel over de geschonken rente en vindt de aflossing helemaal aan het einde plaats.
In optie 3 ontvang je al direct vanaf het eerste jaar rente en het belasting voordeel over de geschonken aflossing. Je beschikt weer snel over liquiditeiten die je elders kunt gebruiken.


Wil je de vereniging het beste helpen, snel je lening weer terug ontvangen en is rendement iets minder belangrijk, dan kies je voor optie 3. Vind je je eigen rendement het belangrijkste en kun je het geld voor langere tijd missen, ga dan voor optie 2.


Hopelijk helpt bovenstaande uitleg een beetje bij het maken van je keuze. Maar het allerbelangrijkste is dat je mee doet. Daarvoor al hartelijk dank!


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Geert-Jan van Schijndel (penningmeester@hctilburg.com) of Chris Huisman (extern@hctilburg.com). Aan de hand van een presentatie kunnen we je alles uitleggen.

Top Ambassadeurs

Chris  Huisman Chris Huisman
heeft € 0,00 opgehaald.
Meld deze pagina