logo

OVER IEDER1

“Hoe kunnen we een stem geven aan alle Nederlanders die onze verschillen zien als een kracht in deze tijd waarin verdeling, angst en vervreemding hoogtij vieren?” Die vraag stelden wij ons – een klein clubje gelijkgestemden, op initiatief van acteur Nasrdin Dchar. Het antwoord kwam op 1 mei 2016. We lanceerden IEDER1 – een beweging met een positief geluid. Een geluid waarmee we een kentering teweeg willen brengen in het debat waarin verdeling, angst en vervreemding de boventoon voeren. Dat doen we samen. Met al die mensen en partijen in Nederland die geloven in een Nederland van IEDER1 en voor IEDER1.

Sinds de lancering hebben duizenden mensen en organisatie zich aangesloten. Dat bevestigt ons gevoel dat de meeste Nederlanders vertrouwen hebben in de toekomst van ons land. Met jullie willen we campagne voeren met als boodschap: een inclusief Nederland is een beter Nederland. IEDER1 dient hierin als platform voor alle initiatieven en individuen die deze missie delen. Een missie met drie uitgangspunten: 

  • Iedereen | Diversiteit is een feit. Iedereen telt mee. Ons land bestaat in de gratie van de acceptatie van onze verschillen. Het is de optelsom van al die verschillen die ons sterk maken.
  • Geen ideologie, wel idealen | IEDER1 is een progressieve beweging met een maatschappelijke boodschap. Zonder politieke stempel en niet gebonden aan een partij.
  • Eerlijk en genuanceerd | We schuwen de moeilijke gesprekken die bij dit onderwerp horen niet. IEDER1 zoekt naar nuance: weg van de waan van de dag, stigmatisering en versimpeling.

DE IEDER1 PARADE

Op 25 september 2016 organiseerden we samen de grootste Parade in de geschiedenis van Nederland. Met 10.000 Nederlanders liepen we radicaal hoopvol van het Bijlmerpark naar het museumplein. Vóór een Nederland van IEDER1:

STEM! Vóór een Nederland van IEDER1

De wereld van vandaag vraagt om een nieuwe campagne. Een die alles op alles zet om het politieke patroon van haatzaaiende politici te doorbreken. Op dinsdag 7 februari lanceerden we in de Tolhuistuin in Amsterdam de STEM! Vóór een Nederland van IEDER1 campagne. Het begin van een sneeuwbaleffect door het land waarmee we IEDER1 mobiliseren zijn of haar stem te gebruiken op woensdag 15 maart. Het doel? Zorgen dat elke stem gaat naar leiders die hun woorden gebruiken om te verbinden in plaats van te breken. Naar leiders die na 15 maart hun macht elke dag zullen inzetten vóór een Nederland van IEDER1.

JOIN THE MOVEMENT

Voel je deze boodschap en wil je iets doen? Nu het nog kan? Join de beweging, sluit je aan, versterk de campagne door jouw eigen directe omgeving te activeren of doneer. IEDER1 kan iets bijdragen! Met het geld dat we ophalen kunnen wij onze positieve visie laten horen. Online en offline. Heb je ideeën of wil je iets doen om STEM! Vóór een Nederland van IEDER1 te versterken? Laat het ons weten via Facebook @wijzijnieder1, de Instagrampagina IEDER1 of info@ieder1.orgIEDER1 is een initiatief van Stichting IEDER1.


Nasrdin, Touria, Nadia, Hesdy, Samuel, Julius en het hele team van IEDER1