logo
logo
Maurice en Tinie Gambia
   Let op: Campagne is afgelopen. U kunt niet meer doneren.

Waterput voor Ensa en Sarjo

€ 2 005,00 /€ 2 500,00
80%
Donateurs: 76
Start: 26-06-2020
Delen:

Donaties

Datum Bedrag Donateur Opmerking
09-08 € 5,00 anoniem
09-08 € 130,00 anoniem
08-08 € 5,00 Judith Goertz Super goed bezig!

Afgelopen januari zijn wij naar Gambia geweest. We zijn daar in contact gekomen met Ensa, een van de bewakers in ons hotel. We hebben veel mooie gesprekken met hem gevoerd en hebben zodoende een band met hem opgebouwd. We zijn bij hem thuis geweest en hebben ook zijn familie ontmoet. Hij woont met 25 familieleden in een familiecompound en hij wilde daar graag met zijn eigen gezin weg. Hij had zo’n 12 jaar geleden een stuk grond gekocht en zelf een begin gemaakt met de bouw van een huis. Zie foto.


Vervolgens 11 jaar niets meer omdat er geen geld meer was. Ondertussen trouwde hij met Sarjo en samen hebben ze 4 kinderen gekregen en 2 kinderen (een neefje en een nichtje) geadopteerd.


De salarissen in Gambia zijn laag. Als bewaker in een hotel amper voldoende om zijn gezin te onderhouden met echt alleen de basics in life. Soms echter niet eens voldoende voor 3 maaltijden per dag. Hij begon zijn shift in het hotel regelmatig met honger. Er is dus al helemaal geen geld om verder te bouwen aan het huis van zijn dromen.


Afgelopen maanden hebben wij Ensa, zijn gezin en familieleden uit de compound gesteund. Ook is het hem met onze hulp gelukt om zijn huis min of meer bewoonbaar af te bouwen zodat hij er medio juli met zijn gezin kan gaan wonen.


Helaas is er geen waterbron nabij het huis. Een algemene waterput ligt op 2 kilometer van hun huis. Dat is erg ver. Verharde wegen zijn er niet en alles gebeurt lopend. De grote wens van Sarjo en Ensa is een eigen waterput bij huis te hebben. Echter het grondwaterpeil aldaar ligt erg laag, wel 50 meter diep, waardoor een waterput aanleggen geen eenvoudige zaak is en bovendien kostbaar.


Op de foto zie je hoe dit er uit zou komen te zien: Een waterreservoir en waterpomp, door zonnenenergie aangedreven.


Wij willen het gezin helpen om hun wens in vervulling te laten gaan en een eigen waterput te realiseren!


 


Via crowdfunding willen we / hopen we 2.500 euro in te zamelen. Daarmee kan de waterput gerealiseerd worden en heeft deze familie daar jaren lang veel plezier van.


Wij willen jullie vragen om via donatie te helpen om deze droom te realiseren.


 


Onze dank is groot!


Tinie en Maurice


 


 


P.S. Als tegenprestatie kun je een update met foto’s ontvangen omtrent de voortgang en realisatie van deze waterput. Vul dan je email adres in.


 

Top Ambassadeurs

Er zijn (nog) geen Ambassadeurs.

Beloning

  • Vanaf € 5,00: E-mail update
    Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van dit project.

Meld deze pagina