logo
logo
De Nederlandse Kring van Beeldhouwers
   Let op: Campagne is afgelopen. U kunt niet meer doneren.
€ 35,00 /€ 5 000,00
0%
Donateurs: 2
Start: 11-06-2017
Delen:

Donaties

Datum Bedrag Donateur Opmerking
20-08 € 10,00 anoniem Deze beeldentraditie verdient voortzetting!
18-08 € 25,00 anoniem Na de prachtige tentoonstelling van vorig jaar ligt de lat hoog. Ik ben reuze benieuwd!

Boslust


Monumentale beeldende kunst tentoonstelling in het Amsterdamse Bos.


De Nederlandse Kring van Beeldhouwers organiseert al enige jaren samen met het Amsterdamse Bos unieke beeldententoonstellingen in het bos. Dit jaar gaan de beeldend kunstenaars en bosmedewerkers voor de 5de keer samen aan de slag. Een lustrum dus!
BOSLUST heet de expositie, die de bezoeker van het Amsterdamse Bos gratis kan bewandelen en beleven van 3 september tot 31 december 2017.


U kunt de totstandkoming van deze speciale tentoonstelling ondersteunen met uw donatie. We crowdfunden om voor elke deelnemende kunstenaar een honorarium mogelijk te maken. Helpt u ons mee?


 


Hout


De 10 kunstenaars die meedoen maken voor de expositie nieuw werk van materiaal uit het bos: hout! Voornamelijk boomstammen die eerder door het beheer van het bos verzameld zijn en die op allerlei manieren verwerkt en gebruikt worden.beelden van  de expositie 2016, vlnr: Godelieve Smulders, Irma van Koningsbruggen, Henk van Bennukum


Om hun beeld te realiseren en te plaatsen in het bos werken de kunstenaars vaak meer dan een week in loods De Uitkijk die midden in het bos staat. In deze ‘primitieve’ werk omgeving kunst creëren is meer dan een artistieke uitdaging. Voorafgaand aan het praktische werk worden vele uren besteed aan de voorbereidingen: meerdere bezoeken aan het bos op zoek naar het beste idee op de juiste plek. Vele uren worden besteed aan het bedenken, ontwerpen en het uitwerken van de plannen.


 


Honorarium


Dankzij de samenwerking met het Amsterdamse bos is het in voorgaande jaren mogelijk geweest de kosten laag te houden. Dit jaar wil de Kring van Beeldhouwers voor het eerst de kunstenaars belonen met een honorarium. De beroepspraktijk van ruimtelijk werkende kunstenaars is in vele opzichten veeleisender dan van andere kunst disciplines. Deze kunstenaars zijn gewend hard te werken en beschikken over een grote dosis doorzettingsvermogen, nodig om hun werken te realiseren. Maar er is ook tijd en geld voor nodig.


beelden van  de expositie 2015 en 2014 vlnr: Imke Beek, Carla Rump


Gunt u de deelnemende kunstenaars ook een honorarium voor hun werk, voor het beeld wat zij schenken aan het bos en haar bezoekers? U kunt uw bijdrage hier doneren naar Stichting 3D Kunst. Het bestuur van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers zorgt ervoor dat uw donatie direct bij de vaak gerenommeerde kunstenaars terecht komt.
Wij bieden u interessante en unieke tegenprestaties zoals een uitnodiging voor de opening of een rondleiding waarbij een deelnemende kunstenaar de werken zal toelichten en voor de echt grote sponsors hebben we enkele Boslust miniaturen.


Helpt u mee deze bijzondere expositie tot stand te brengen?


Zicht vanaf de heuvel op een deel van de expositie 2016.


Deelnemende kunstenaars 2017(klik op de naam om de website van de kunstenaar te openen)


Imke Beek - http://www.imkebeek.nl


Henk van Bennukum - http://www.vanbennekum.nl


Raymond Hirs - http://www.a08.nl


Irma van Koningsbruggen - http://www.irmavankoningsbruggen-pruis.nl


Karin van der Molen - http://karinvandermolen.nl


Mai Movrin - http://www.maimovrin.nl


Marcel Prins - http://www.marcelprins.nl


Dick Simones - http://www.dicksimonis.com


Godelieve Smulders - http://www.godelievesmulders.comFredy Wubben - http://www.fredywubben.nl


 Via deze link kunt u een reportage zien op Youtube over de opbouw en opening van de expositie in 2016: https://youtu.be/kyRhF6mZW_M


Via deze link kunt u een playlist op Youtube bekijken van de expositie in 2015: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT8i8RjlE-Z91FwGtRc8UJicbIebHBRZ7

Top Ambassadeurs

Er zijn (nog) geen Ambassadeurs.

Beloning

 • Vanaf € 10,00: Bedankt
  Wat aardig dat je doneert! Kom je ook kijken naar de expositie in het bos?

 • Vanaf € 25,00: Super!
  Wat een fijne donatie! Laat je ons weten wanneer je komt kijken dan maken we graag kennis met je!

 • Vanaf € 50,00: Geweldig!
  Wat een mooie donatie! Je ontvangt van ons een uitnodiging voor de feestelijke opening van de expositie.

 • Vanaf € 100,00: Helemaal geweldig!
  Wat een prachtige donatie! Je ontvangt van ons een persoonlijke uitnodiging voor de opening van de expositie. En als je er zin in hebt, nodigen we je uit om te komen kijken bij de opbouw. We maken tijd voor je vrij!

 • Vanaf € 175,00: Kleine Kring sponsor
  Voor dit bedrag ben je een echte kunst sponsor! Je ontvangt van ons natuurlijk de uitnodiging voor de opening van de expositie.en als je zin hebt om kennis te maken, kom langs, we leren je graag kennen. Voor dit bedrag plaatsen we jouw logo of naam op de website van de Kring. als sponsor van de expositie.

 • Vanaf € 250,00: Sponsor van de Kring
  Voor dit bedrag ben je een grote sponsor! Je ontvangt van ons natuurlijk de uitnodiging voor de opening en we nodigen je uit voor een exclusieve kennismaking en rondleiding op de werkplek van de kunstenaars. Een van de kunstenaars zal je begeleiden en vertellen over de kunstwerken die zijn gemaakt. We overleggen graag met je hoe je jouw logo of naam en hyperlink vermeld wilt hebben op de website van de Kring.

 • Vanaf € 500,00: De Mecenas
  Wow, wat een groot bedrag. Daar worden alle kunstenaars blij van! Je bent onze supersponser! Je ontvangt van ons natuurlijk de uitnodiging voor de opening van de expositie en we zetten je daar in het zonnetje, als je dat leuk vindt! We nodigen je uit voor jou eigen exclusieve rondleiding op de werkplek van de kunstenaars in het bos. Een kunstenaar zal je begeleiden en alles vertellen over de kunstwerken die zijn gemaakt. En je ontvangt een unieke Boslust miniatuur die door een van de deelnemende kunstenaars is gemaakt.

Meld deze pagina