logo
logo
Rotterdamse Rugby Club

Obligaties vernieuwbouw clubhuis RRC

€ 73 000,00 /€ 250 000,00
8
dagen te gaan
29%
Obligatiewaarde: € 1 000,00
Toezeggingen: 40
Start: 01-11-2017
Deel Campagne:

Obligaties

Datum Bedrag Deelnemer Opmerking
20-02 € 1 000,00 anoniem Hoog tijd voor een nieuw club huis en hiervoor moeten we allemaal een steentje bijdragen!!
04-02 € 2 000,00 Willem Jellema
01-02 € 1 000,00 anoniem

Over de Rotterdamse Rugby Club


Opgericht in 1940 uit “jeugdig edoch zichtbaar verzet tegen alle boze krachten” heeft de Rotterdamse Rugbyclub (RRC) zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots bewezen in de sportstad Rotterdam. Toentertijd telde de vereniging 24 leden, heden ten dage meer dan 400 actieve leden. In een tijd waarin het verenigingsleven niet meer vanzelfsprekend is, is RRC een sterk groeiende vereniging, die waarden als verbondenheid, discipline, kameraadschap, respect en sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Rugby is daarnaast een sport van doorzettingsvermogen, onverschrokkenheid en vastberadenheid. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor deze sport. Want op en rond het rugbyveld leer je lessen voor het leven.


Onze vernieuwbouwplannen


Om de groei van de club te faciliteren wordt momenteel hard gewerkt aan de herstructurering van de rugbyvelden en de vernieuwbouw van onze accommodatie op Duivensteijn. RRC wil in de nieuwe opzet het rugbyhuis van Rotterdam opzetten. Dit rugbyhuis zal overdag gebruikt worden voor maatschappelijke en sportdoeleinden, zoals met kinderdagverblijf Guppie, naschoolse opvang met sport en spel en sportieve bijeenkomsten voor ouderen en mensen met een beperking, zoals de leden van onze rugbypartner het Crashing Dream Team. In de avond en in de weekeinden wordt er door de leden van RRC getraind, worden rugbywedstrijden gespeeld en wordt nagepraat en samengekomen in het clubhuis. 


Financiering van de vernieuwbouwplannen


Om de vernieuwbouw van de accommodatie ook financieel mogelijk te maken, zullen we gebruik maken van diverse subsidieregelingen en de mogelijkheid van financiering via de Gemeente Rotterdam. Daarnaast verwachten we een groot deel in te kunnen vullen door middel van sponsoring en de organisatie van diverse activiteiten en evenementen. Een substantieel deel van de benodigde middelen verwachten we binnen te halen door de uitschrijving van een obligatielening. Daadwerkelijke uitgifte van de obligatielening zal eerst geschieden nadat deze tijdens een BLV (na 1 april 2018) ter stemming is stemming is gebracht en akkoord is bevonden door de leden van RRC.


De belangrijkste details van deze obligatielening:


 • Streefbedrag € 250.000

 • Minimale bedrag per lening (coupure): € 1.000

 • Aantal coupures: 250

 • Looptijd: 12 jaar

 • Rentevergoeding: 10,00 % per jaar

 • Aflossing op basis van annuïteiten

 • Schenking van 60% van de jaarlijkse annuïteit (rente + aflossing)

 • Netto jaarrendement van circa 1,85%

 • Startdatum inschrijvingen: 1 november 2017

 • Sluitingsdatum inschrijvingen: 31 januari 2018

 • Ingangsdatum obligatielening: bij start bouw (doelstelling Q2 2018)

 • Einde looptijd obligatielening: 12 jaar na de ingangsdatum

Fiscale aftrek voor periodieke schenkingen aan verenigingen


We zullen voor deze obligatielening gebruik maken van de mogelijkheid om een periodieke schenking aan de vereniging op te voeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Door schenking van 60% van de jaarlijkse annuïteit aan RRC, houden we de kosten van de obligatielening voor RRC beperkt en kunnen we alsnog een rendement bieden aan de obligatienemers.


Meer informatie


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Peter de Witte (penningmeester@rotterdamserugbyclub.nl). Aan de hand van een presentatie kunnen we je alles uitleggen. Ook organiseren we in de tweede helft van november een informatiesessie. Meld je hiervoor aan via obligatie@rotterdamserugbyclub.nl.

Top Ambassadeurs

Er zijn (nog) geen Ambassadeurs.
Meld deze pagina