logo
logo
SponsorKoning Benthuizen
   Let op: Campagne is afgelopen. U kunt niet meer doneren.

Instrumenten voor Harpe Davids

€ 137,50 /€ 2 500,00
0
dagen te gaan
5%
Donateurs: 7
Start: 27-11-2017
Delen:

Donaties

Datum Bedrag Donateur Opmerking
19-12 € 17,50 Familie Abdoel
14-12 € 25,00 anoniem
13-12 € 50,00 Arie

De Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids is op 14 februari 1957 opgericht door de heer Brinksma. De vereniging is voortgekomen uit kerkelijke activiteiten. Aanvankelijk speelde het jeugdorkest, bestaande uit 9 meisjes en 7 jongens, uitsluitend op straat bij straatpredikingen. De eerste instrumenten waarop men speelde kwamen van een rommelzolder van een muziekhandelaar en waren gerepareerd met soldeer en plakband. Na een jaar mocht het orkest een keer in de kerk spelen. De leden mochten zelf een naam kiezen voor hun vereniging. Dit werd na stemming “Harpe Davids”.


Al gauw daarna werd de drumband geformeerd, waardoor ook straatoptredens mogelijk werden. Het marcheren werd op een stille landweg geoefend. Na het witte overhemd, het strikje en het baretje kwam in 1964 het eerste echte uniform. Vanaf het begin legde Harpe Davids zich toe op concert-, show- en mars wedstrijden met wisselend succes. Vele malen kwam men met prijzen naar huis en tot op heden zijn er nog steeds afdelingen binnen Harpe Davids actief op wedstrijd niveau.


In 1994 is het totaalaanbod van de vereniging uitgebreid door de vereniging te “splitsen ” in harmonie en showcorps. De harmonie verzorgt zowel binnen in de zaal als buiten in de open lucht concerten.
Het showcorps richt zich voornamelijk op show- en straatoptredens. Door de splitsing wordt een grotere groep muzikanten aangesproken wat betekent dat Harpe Davids voor elk evenement het juiste optreden kan verzorgen.


Nadat enkele jaren eerder een flink aantal jeugdleden een enthousiaste groep vormde die zelfstandig optredens kon verzorgen, maakt in 2003 de jeugddrumband een nieuwe start onder de naam HD Cadets.


In 2005 start Harpe Davids met de winterguard groep “Passie”.
Een winterguard is een color guard die in de winter een eigen show op mechanische muziek instudeert, en deelneemt aan wedstrijden (januari t/m maart) in sporthallen. Vanaf 2005 organiseert Harpe Davids jaarlijks in de maanden september t/m december een gratis kennismakingscursus muziek voor kinderen vanaf 8 jaar: de Music Kids. Tijdens deze cursus kunnen de kinderen kennis maken met de verschillende instrumenten die bij Harpe Davids bespeeld worden. Als een kind enthousiast geworden is en graag een instrument wil leren bespelen, dan wordt een passend lestraject aangeboden.


 


 


Sinds 2014 zal Harpe Davids voor het eerst deelnemen aan de Indoor Percussion competitie. De slagwerkers van Harpe Davids Indoor Percussion (HIP) studeren in de laatste maanden van het jaar muziek en show in, om in februari en maart te performen tijdens verschillende contesten door het hele land.

Top Ambassadeurs

Remco Smit Remco Smit
heeft € 15,00 opgehaald.

Beloning

 • Vanaf € 10,00: Het SponsorKoning Sponsorboekje
  meer dan €100,- voordeel bij diverse lokale winkels.

 • Vanaf € 15,00: Sponsorboekje + 5 lootjes voor onze loterij
  Wij verloten een grote gevulde boodschappentas.

 • Vanaf € 17,50: Sponsorboekje + foto van een lid naar keuze
  De foto's worden gemaakt tijdens de wedstrijden aankomend seizoen.

 • Vanaf € 50,00: Sponsorboekje + reclame op onze website en in ons clubblad
  In januari.

 • Vanaf € 250,00: Sponsorboekje + optreden van een half uur
  Op een nader overeen te komen datum.

Meld deze pagina