logo

Welkom op de crowdfundingpagina van Skerpe Jeugd!

Crowdfunding, ook iets voor jullie club?

Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Crowdfunding is afgelopen jaar algemeen, maar ook binnen specifiek de sport verdubbeld. Met crowdfunding haalt u geld binnen voor uw club of sportvereniging door beroep te doen op de crowd. De crowd kan bestaan uit leden van de club, familieleden en vrienden, maar ook mensen buiten het directe netwerk kunnen op deze manier bij de club betrokken worden. 

Crowdfunding op basis van donaties en obligaties

Er zijn twee vormen van crowdfunding mogelijk. Crowdfunding op basis van donaties, waarbij particulieren en bedrijven een gift kunnen doen waar eventueel tegenprestaties tegenover staan.

Bij crowdfunding op basis van obligaties, achtergestelde leningen, lenen de deelnemers een bedrag aan de club en krijgen hier een rendement voor terug. Eventueel is dit te combineren met een fiscaal aftrekbare schenking van de rente. 

Crowdfunding van het Skerpe Jeugd-programma

Skerpe Jeugd was op zoek mogelijkheden voor verenigingen om de financiering van het programma te kunnen organiseren. Voor een aantal clubs is de investering immers een drempel.

Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met Crowdfunding voor Clubs: een leverancier van een crowdfundingplatform speciaal voor clubs. Crowdfunding voor clubs is in een paar jaar uitgegroeid tot het grootste crowdfundingplatform voor sportorganisaties van Nederland. Inmiddels is er via het platform bijna €1.300.000,- opgehaald. Deze video geeft hier meer informatie over. 

Crowdfunding op basis van donaties is heel geschikt voor de financiering van ons programma. De investering wordt over een grote groep, vaak direct betrokkenen, verdeeld en er kunnen leuke passende tegenprestaties worden geboden, bijvoorbeeld naamsvermelding op een bord in de kantine, deelname aan het programma, een introductiedag of een hoofdsponsorschap van het programma.

Wist u dat FC Utrecht de sfeeractie tijdens de bekerfinale in de Kuip financierde door middel van crowdfunding, dat R.S.V.U Okeanos binnen 1 (!) uur €1.300,- ophaalde voor nieuwe barkrukken, AMHC Westerpark € 20.000,- ophaalde voor de inrichting van het nieuwe clubhuis en dan de Pelikaan een volledig tribune crowdfundde?

Kortom: het is bewezen dat dit crowdfunding mogelijkheden biedt en daarom maken wij het met deze samenwerking mogelijk om tegen kosteloos of tegen gereduceerd tarief te crowdfunden voor het Skerpe Jeugd proramma. 

Crowdfunden op basis van donaties kan tegen een gereduceerd tarief van € 100,- excl. BTW (normaal 7,5% over de donaties) via dit platform. Alles wat nodig is voor een succesvolle campagne wordt meegeleverd, zoals een voorbeeldplan voor de crowdfunding van het Skerpe Jeugd-programma. Dit voorbeeldplan geeft je inspiratie voor een leuke campagne op jullie club

Willen jullie crowdfunden voor jullie Skerpe jeugd? 

Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een platform aan. 

Campagnes

Totaal opgebracht: € 0,00
Aantal donaties: 0
Aantal Campagnes: 0

Top Ambassadeurs