logo
ing

VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 1000 leden waarvan zo’n 650 spelende leden. Deze leden voetballen in 10 herenteams (waarvan één veteranenteam), twee damesteams en 38 jeugdteams. Wij hebben ongeveer 250 enthousiaste vrijwilligers die er voor zorgen dat er bij VV Dongen kan worden gevoetbald en dat andere activiteiten kunnen worden uitgevoerd.

Dongen Steunt
VV Dongen is een dynamische vereniging, die zich volop in de Dongense samenleving manifesteert en voor veel mensen een sportieve, gezellige en maatschappelijke tijdsbesteding biedt. Met de financiële bijdragen van onze sponsoren en het initiatief `Dongen Steunt` kunnen we de kwaliteit en continuïteit van onze club zeker stellen, maar daarnaast ook maatschappelijke initiatieven van andere verenigingen financieel ondersteunen. Deelnemers aan Dongen Steunt (ambassadeurs) betalen jaarlijks een vaste bijdrage aan VV Dongen. Hiervan wordt een deel besteed aan de ondersteuning van een ander sociaal maatschappelijk initiatief in Dongen. Mede dankzij dit initiatief mogen wij het "Meer dan Voetbal"-label dragen.

         

Sportieve ambities
Wie vooruit wil, moet ambities hebben. Het is in de sport niet anders dan in het privé- en bedrijfsleven. VV Dongen hééft ambities. Onze ambitie is om met onze selectie op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. Waarbij we zoveel mogelijk spelers vanaf de jeugd zelf opleiden. Daarom investeren wij in onze jeugdteams (veelal betaalde en goed opgeleide trainers, in- en externe toernooien, allerlei nevenactiviteiten) en laten wij deze op een zo hoog mogelijk niveau presteren. Dit alles is vertaald in een jeugdbeleidsplan. Daarnaast willen wij iedere voetballer de mogelijkheid geven om op zijn of haar eigen niveau te spelen en de daarbij behorende training en begeleiding optimaal te verzorgen.  

Sinds het seizoen 2010-2011 draait ons eerste elftal verdienstelijk mee in de top van de Zondag Hoofdklasse. Zowel tijdens thuiswedstrijden (gem. ca. 500 bezoekers) als bij uitwedstrijden kunnen wij rekenen op een flink aantal fanatieke supporters die de vereniging een warm hart toedragen.

Wij ontmoeten ook u graag een keer op ons sportpark!

U bent van harte welkom bij een wedstrijd van onze jeugdteams of seniorenelftallen, of bij een van onze activiteiten!

Graag tot ziens!

Angela Jansens
Voorzitter