Club van 100

€ 200,00 / € 10.000,00
2%
Donaties: 2
Start: 04-07-2017

Laatste donaties

Datum Bedrag Deelnemer Opmerking
20-10-2021 € 100,00 mm
24-05-2020 € 100,00 Sander Kernkamp

Heeft een vereniging al een Club van 100? Of wil een club er én oprichten? Dan is het heel eenvoudig en slim om van de fiscale voorwaarden van een periodieke schenking te profiteren. SponsorVisie biedt al haar licentiehouders een gratis voorbeeld van een onderhandse akte en een voorbeeld inschrijfformulier van de Club van 100. Maar de inschrijvingen kunnen ook via het crowdfundingplatform van SponsorVisie geregistreerd worden. Dan is het gehele proces geautomatiseerd.

De voordelen voor de club van het opzetten van een fiscaal vriendelijke Club van 100 zijn dat deelnemers direct voor minimaal 5 jaar worden vastgelegd en in veel gevallen bereid zullen zijn meer te geven. Voor de gever is het voordeel dat het goedkoper is om de vereniging te steunen. De drempel voor deelname wordt hierdoor verlaagd. Al kan de langdurige verplichting weer een nieuwe drempel zijn. Een vereniging doet er dan ook verstandig aan een fiscaal vriendelijk (5-jarig) lidmaatschap en een normaal lidmaatschap aan te bieden.

____


Voorbeeldtekst voor een vereniging:


De Club van 100 is voor leden en niet-leden die onze vereniging een warm hart toedragen. De Club van 100 investeert in extra faciliteiten in en om het clubhuis, zoals:

  • reden 1
  • reden 2 

De bijdrage aan de Club van 100 bedraagt jaarlijks  € 100,- per lid of fan. Het eerste jaar wordt via dit platform bij inschrijving via iDEAL voldaan. Voor de vervolgjaren ontvangt een jaarlijks een factuur.

Leden van de Club van 100 worden vermeld op het "Club van 100-bord".

Wilt u meer geven? Dan kunt zelf het bedrag kieze dat u zelf wilt bijdragen. Vanaf € 250,- behoort u tot de selecte Club van 250 en krijgt u een aparte vermelding op het bord.

Het lidmaatschap

Deelname is per kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Opzegging van het lidmaatschap kan schriftelijk of per email, uiterlijk per 1 november.

Belastingvoordeel

De Club van 100 faciliteert schenken aan de vereniging met belastingvoordeel op basis van een periodieke schenking. Het gaat bij een periodieke schenking om een schenking van een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze leggen we vast in een onderhandse schenkingsovereenkomt.

Meer informatie over de aftrekbaarheid van de periodieke gift vindt u op de website van de Belastingdienst.

De onderhandse schenkingsovereenkomst kunt u downloaden via deze link.

Vul de formulieren in volgens de bijgeleverde toelichting en stuur deze rechtsgeldig ondertekend per post of per e-mail aan de secretaris. U ontvangt een door de vereniging ondertekende versie retour. 

Omdat u een deel van uw gift  terugkrijgt van de Belastingdienst, kost het u netto minder om de club te steunen, of u kunt ervoor kiezen om ca. € 160,- te schenken, terwijl het u netto toch maar   100,- kost.

Lid worden van de Club van 100

Wilt u lid worden? Klik dan op "Doe mee" en geef u op!

Beloning