WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn leerlingen, docenten, sponsoren, donateurs, vrienden, familie en organisatoren. Samen maken wij STICHTING FLEVOLAND FIETST TEGEN KANKER mogelijk! De organisatie van het project ligt in handen van Boyd Besselink, Marco Weernink, Wiebe Bordes en Marco Scholte.

Het project 'Flevoland Fietst Tegen Kanker' geeft scholieren een kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen!

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen die in de bloei van hun leven zijn, het leven kost. Het gevoel wat naasten hebben wordt vaak beschreven als 'machteloos' Het niets kunnen doen tegen deze ziekte is voor velen een grote frustratie. Stcihting Flevoland Fietst Tegen Kanker geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker. Dit door zelf de Alpe d'Huez te beklimmen en daarmee geld op te halen en vrijwilligerswerk te doen voor het Stichting Alpe d'Huzes. Iets doen voor een ander, dat is iets wat weinig mensen van deze leeftijd mee zullen maken.

Gedurende het jaar zullen scholieren bezig gaan met acties om geld in te zamelen voor Stichting Alpe d'HuZes. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit, (ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen) hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties (het werven van sponsoren, communiceren naar ouders, docenten, etc). Ook zullen zij hard moeten trainen want een berg als de Alpe d'Huez beklimmen is iets wat niet vanzelf gaat. Maar de geschiedenis leert ons dat onder het motto 'opgeven is geen optie' iedereen het zal halen.

Het project zal voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring zijn die ze voor de rest van hun leven zullen blijven herinneren.